Bahan-bahan:-
300g
mee kuning
3
pokok sayur sawi dipotong sederhana
150g
tauge
1
camca besar taucu
100g
udang dibersihkan
2
camca besar minyak
300ml
air
Perasa:-
1
camca teh kicap cair
1
camca teh kicap pekat
1
camca teh gula
½
camca teh lada sulah
¼
camca teh serbuk perasa
Hiasan:-
Telur
dadar
Hirisan
cili merah
Daun
ketumbar
Cara membuat:-
Basuh
mee dan toskan
Panaskan
minyak dan tumis bawang putih dan taucu sehingga wangi
Masukkan
udang dan goreng selama 3 minit
Tuangkan
air dan masukkan semua perasa
Apabila
mendidih, masukkan sawi dan mee
Goreng
sebentar, masukkan tauge dan goreng tiga minit
Angkat
dan hiaskan dengan hiasan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan