Bahan-bahan:-
600g
daging
1
bungkus kecil cili boh
10
ulas bawang merah
1
camca besar biji sawi
2
batang serai dititik
1
½ cm halia
1
cawan santan pekat
1
cawan santan cair
1
camca besar marjerin
5
camca besar minyak masak
Garam,
cuka dan gula ikut rasa
Cara memasak:-
Daging
dipotong sesedap hati dan direbus hingga empuk
Mayang
4 ulas bawang merah dan bakinya digiling bersama halia dan biji sawi
Panaskan
minyak masak bersama marjerin
Tumis
bawang dimayang sampai kuning baru masukkan bahan yang digiling kacau sehingga
naik bau
Masukkan
cili boh dan dikacau sampai garing
Masukkan
daging dan santan cair, biar mendidih
Masukkan
santan pekat, garam,cuka, gula sesedap rasa
Sudah
masak, angkat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan