Bahan-bahan:-
Sebatang
kailan
Sebatang
lobak merah
1
tin cendawan butang
3
keping cendawan telinga kera direndam hingga kembang
10
biji telur puyuh direbus
25g
kacang sepat
1
biji cili benggala
1
labu bawang putih ditumbuk lumat
1.2cm
halia ditumbuk lumat
25g
udang hidup
2
ketul hati ayam
2
ekor sotong dibuang kulit dan dipotong segiempat
Cara memasak:-
Kailan,
lobak merah, cendawan butang, cili hijau, kacang sepat, dan cendawan telinga
kera dipotong kecil
Udang
hidup dibersihkan dan ayam dipotong kecil-kecil
Panaskan
minyak dan tumiskan bahan yang ditumbuk bersama hati ayam, udang, sotong dan
garam secukupnya
Tambah
secamca teh minyak bijan dan masukkan sayur jenis keras diikuti semua cendawan
Kemudian
tambah pula bancuhan ½ camca besar tepung jagung dan ½ cawan air ke dalam
sayuran ini sambil dikacau hingga masak
Akhir
sekali baru masukkan telur puyuh dan angkat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan