Bahan-bahan:-
450g
daging kambing
40g
minyak sapi
300g
kacang bendi dibelah dua
1
tin susu cair
3
biji bawang besar dipotong dadu
½
botol sos tomato
1
batang daun ketumbar
1
camca besar gula
Garam
secukup rasa
Bahan digiling halus:-
1
camca besar jintan manis
1
camca besar jintan putih
1
camca teh lada putih
6
ulas bawang merah
5
ulas bawang putih
2cm
halia
Cara membuat:-
Gaul
daging bersama bahan giling
Panaskan
minyak sapi dan goreng daging sehingga wangi
Masukkan
2 gelas air bersama garam
Bila
daging separuh masak, masukkan santan
Didihkan
sehingga daging empuk dan masukkan kacang bendi, sos tomato, bawang besar dan
kacau rata
Kemudian
masukkan daun ketumbar dan angkat daripada api
Hidangan
untuk 6 orang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan