Bahan-bahan:-
500g
daging bulat atau daging bahu dipotong dadu
2
camca besar minyak masak
1
camca teh garam
¼
camca teh lada hitam
1
biji bawang besar dihiris nipis
2
helai daun salam
1
camca besar gula merah
2
cawan air
2
camca besar tepung gandum
1
camca besar paprika
¼
cawan air sejuk
1
camca besar cuka
Cara membuat:-
Panaskan
minyak dalam kuali, goreng daging bersama garam dan lada
Tutup
dengan bawang,daun salam dan gula dan tuang air atasnya
Tudung
dan biarkan mereneh 1 ½ jam
Keluarkan
daun salam
Gaul
tepung,paprika, air dan cuka dan masukkan dalam stew daging tadi
Kacau
dan masak lagi 10 minit sampai pekat
Hidangkan
bersama kentang lecek dan mee
Tiada ulasan:
Catat Ulasan