Bahan-bahan:-
1
½ biji kentang besar direbus dan dilecek
2
paha ayam dibuang tulang dan isinya didadu kecil
3
ulas bawang putih dicincang
1
pokok daun bawang dihiris
1
batang saderi dihiris
400ml
susu cair segar
1
½ camca besar mentega
1
camca besar tepung gandum diayak
Garam
dan lada sulah mengikut rasa
Hiasan:-
Bawang
goreng
Cara membuat:-
Panaskan
secamca besar mentega dalam periuk dan goreng bawang putih hingga wangi
Masukkan
isi ayam, saderi, daun bawang, kacau 3 minit dan keluarkan
Masukkan
½ camca besar mentega dan goreng tepung sehingga kuning keemasan
Tuangkan
susu perlahan-lahan dan kacau sehingga rata
Masukkan
isi ayam tadi, ubi kentang lecek, kacau dan masukkan garam secukup rasa
Apabila
mendidih, angkat dan hiaskan lalu dhidang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan