Bahan-bahan:-
340g spaghetti
28.35 keju Parmesan
Bahan sos:-
1 biji bawang besar
1 batang lobak merah sederhana
1 tangkai daun saderi
4 ulas bawang putih
1 kiub stok daging
2 camca besar minyak
283.5g daging cincang
5 biji tomato
1 tin puri tomato
1 helai daun salam
¼ camca teh oregano
Sedikit mentega
Garam, serbuk lada hitam dan gula mengikut rasa
Cara membuat:-
Bawang besar, lobak merah dan daun saderi dicincang halus
Tomato dipotong dadu
Bawang putih ditumbuk halus
Stok daging dimasak di dalam 140ml air sehingga mendidih
Panaskan minyak dan goreng semua sayur dan bawang putih
sehingga kekuningan
Masukkan buah tomato, puri tomato, daun salam, stok
daging, garam, serbuk lada hitam dan garam
Masak 30 hingga 40 minit sambil dikacau
Cara memasak
spaghetti:-
Masak air hingga mendidih baru masukkan garam
Masukkan spaghetti dan masak 10 minit baru angkat, tapis
dan gaulakn dengan mentega
Hidang dalam pinggan dan tuang sos tadi di atasnya dan
taburkan keju parut
Tiada ulasan:
Catat Ulasan