Bahan-bahan:-
120g
tepung naik sendiri
150g
gula hangus
½ camca
teh garam
4 camca
besar minyak jagung
3 biji
kuning telur
½ camca
teh perasa vanila
½ hiris
lemon diparut
½ camca
teh krim tartar
3 biji
putih telur
Cara menyediakan:-
Ayak
tepung bersama gula dan garam sebanyak 3 kali
Buat perigi di tengahnya dan masukkan minyak,
kuning telur, air, perasa vanila, lemon parut
Taburkan
krim tartar di atas putih telur dan pukul sehingga keras
Tuangkan
batter(adunan tepung tadi) ke atas putih telur 1/3 setiap kali dan kacau
perlahan lahan
Selepas
itu tuangkan pula ke dalam acuan pembakar yang bulat dan bakar di dalam ketuhar
yang panasnya 168 darjah celcius sehingga masak
Tiada ulasan:
Catat Ulasan