Bahan-bahan:-
150g tepung naik
sendiri
½ camca teh garam
120g gula halus
90g minyak sayuran
2 biji telur
1 camca besar susu
1 keping kulit
limau(diparut)
Bahan
untuk inti:-
120g gula aising
45g mentega
Sedikit susu panas
Cara
memasak:-
Aturkan 12-14 keping
cawan kertas atas dulang pembakar
Ayakkan tepung, garam
dan gula ke dalam mangkuk
Setelah itu masukkan
pula 90g minyak sayuran, telur, susu dan kulit limau yang diparut
Kacau sehingga sebati
Letakkan adunan itu
ke dalam cawan kertas dan bakar selama 20-25 minit
Cara
sediakan inti:-
Pukul mentega
sehingga lembut bersama 60g gula aising.
Kemudian masukkan
susu panas dan 6og gula aising sehingga rata
Langkah
terakhir:-
Bila adunan itu siap
dibakar biarkan sejuk seketika
Potong bahagian atas dan letakkan satu sudu penuh
krim inti di tengahnya
Taburkan sedikit
aising gula
Tiada ulasan:
Catat Ulasan