Bahan-bahan:-
11
keping tauhu putih
225g
daging lembu dicincang
6
tangkai cili merah
Sedikit
daun sup
Sedikit
daun bawang
4
ulas bawang putih
7-8
ulas bawang merah
Garam
secukupnya
Cara membuat:-
Tauhu
dicuci dan ditoskan dalam tapisan
Semua
tauhu kecuali sekeping dipotong serong dan belah di tengahnya, keluarkan isi
sedikit
Cili
merah, bawang putih, bawang merah dan garam digiling halus bersama sekeping
tauhu tadi
Masukkan
bahan giling tadi kedalam daging cincang, daun bawang, daun sup dan gaulkan
sebati
Perap
selama 10 minit
Masukkan
bahan-bahan ini ke dalam tauhu yang dipotong tengahnya tadi
Setelah
semua diisi, goreng dalam kuali hingga kuning
Angkat
dengan cermat dan tauhu tadi sedap dimakan bersama sambal cuka
Tiada ulasan:
Catat Ulasan