Sabtu, 26 Oktober 2013

ANEKA SAJIAN MANISAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA
Kali ini buat tatapan pembaca, saya akan berkongsi pelbagai resepi manisan yang biasa dimakan oleh masyarakat kita
Kebanyakan resepi ini diolah dari yang lama untuk menjadi hidangan di sekitar hotel dan restoran terkemuka pada waktu 80an
Pada pandangan saya resepi lama ini amat unik kerana apabila hidangan itu ringkas, maka mudah penyediannya dan sebaliknya, memang mencabar keupayaan dan teknik masakan
Apa yang saya suka mengenai resepi lama ini yang banyak dikongsi oleh generasi terdahulu kepada saya ialah lebih organik dan tidak mudah muak apabila selalu memakannya
Bagi saya sebagai generasi baru tidak memandang enteng pada generasi lama kerana kebanyakan mereka mahir dan mempunyai abiliti sendiri
Jadi, apa kata para pembaca cuba dan rasai sendiri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan