Bahan-bahan:-
Adunan
A:-
5
biji cili kering (dibuang biji dan dimesin halus)
1
camca kecil jintan manis ditumbuk halus
1
cawan marjerin
1
biji telur ayam
½
kg tepung gandum
½
kg bawang merah dihiris nipis dan digoreng garing
Garam
secukup rasa
Adunan
B:-
4
camca besar gula
1
cawan minyak masak
½
kg tepung gandum
Garam
secukup rasa
Cara membuat:-
Adunan
A:-
Tumbuk
bawang goreng hingga halus dan satukan dengan tepung, cili kering, jintan manis
dan marjerin
Pukul
telur dan masukkan ke dalam adunan tadi dan gaul hingga sebati
Bahagikan
kepada 4 ketul dan canaikan hingga nipis 3cm
Adunan
B:-
Semua
bahan digaul hingga sebati dan bahagikan kepada 4 ketul dan dicanai hingga
nipis 3cm
Langkah terakhir:-
Letakkan
adunan A ke atas adunan B dan gulung setiap ketul
Bungkus
dengan kertas minyak dan biarkan dalam peti sejuk sehari
Apabila
sudah keras, potong nipis-nipis dan goreng
Tiada ulasan:
Catat Ulasan