Selasa, 22 Oktober 2013

KAMBING BERKUAH BAYAM

Bahan-bahan:-
1 cawan puri bayam
2 camca besar mentega
400g daging kambing tanpa tulang dipotong dadu
1 camca besar bawang putih hiris
1 camca besar halia hiris
½ camca besar serbuk kunyit
1 cubit serbuk pelaga
1 cubit serbuk kayu manis
500g bawang besar digoreng
2 camca besar krim segar
Garam secukup rasa
1 camca besar minyak masak

Cara memasak:-
Panaskan kuali tebal, masukkan mentega dan tumis puri bayam. Kacau selalu
Masukkan daging kambing, bawang putih, halia, serbuk kunyit, kayu manis, buah pelaga, bawang besar goreng, minyak dan garam
Apabila daging sudah bertukar warna, masukkan krim dan biarkan sehingga masak
Hidangkan bersama nasi kukus


Tiada ulasan:

Catat Ulasan