Bahan-bahan:-
240g
tepung naik sendiri
Sedikit
rempah campuran
¼ camca
teh garam
180g mentega
180g
sultana(kismis kuning)
180g
kismis hitam
30g
ceri
60g
badam
3 biji
telur
Cara menyediakan:-
Ayak
tepung bersama garam dan rempah campuran
Pukul
mentega sehingga lembut dan masukkan telur sebiji-sebiji bersama tepung yang diayak, gula hangus dan
kacau sehingga kembang
Masukkan
susu, sultana(kismis kuning), kismis hitam, ceri ke dalam adunan tadi dan kacau
sebati
Tuangkan
ke dalam acuan bulat dan taburkan badam di atasnya
Bakar
di dalam ketuhar selama 1 jam dengan kepanasan 177 darjah Celcius
Tutup
dengan kertas minyak dan bakar lagi selama 1 ¼ jam dengan kepanasan 154 darjah
Celcius
Tiada ulasan:
Catat Ulasan