Bahan-bahan:-
10
biji telur ayam
210g
gula halus
210
g tepung biskut tawar
½
tin susu pekat
275g
mentega
Coklat
asam manis secukupnya (berbentuk syiling,dijual bungkusan kecil)
1
camca teh vanila
1
camca teh serbuk penaik
Cara membuat:-
Telur
dan gula dipukul hingga kembang
Mentega
dan vanila dipukul dalam bekas lain
Campurkan
kedua-dua bahan ini, dan gaul rata
Masukkan
pula susu pekat, tepung biskut, vanila, serbuk penaik dan gaul rata
Bahagikan
adunan kepada dua,sebahagian warna asal dan sebahagian lagi diwarnakan hijau
Sediakan
loyang berukuran 11x11 inci
(A)Masukkan
secawan adunan warna asal atau hijau kemudian ratakan dan atur coklat asam
manis di atasnya
Kukus
hampir masak, angkat dan ulangi langkah (A) dan kukus lagi hampir masak
Buat
begini hingga adunan hampir habis. Bila sudah masak semuanya baru angkat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan