Ahad, 17 November 2013

LAMB MEDAILLONS ON VEGETABLE COMFORT

Bahan-bahan:-
300g isi daging kambing dipotong tiga
40g lobak merah dipotong dadu
40g bawang merah dimayang
20g daun bawang dicincang
20g zucchini
10g mentega cair
30g air rebusan daging
½ camca teh serbuk kari
1/3 camca teh lada hitam ditumbuk halus
30g mentega ketul
1 biji ubi kentang
Garam
Lada sulah secukupnya
Mustard Dijon secukup rasa

Cara membuat:-
Gaulkan daging dengan garam, lada sulah dan mustard
Kemudian masak dalam kuali tanpa minyak sehingga separuh masak dan simpan dalam suhu panas
Masukkan mentega cair dalam kuali baru masukkan bawang merah, lobak, daun bawang dan zucchini
Kacau sehingga bawang garing baru masukkan air rebusan daging dan biarkan mendidih
Masukkan serbuk kari, lada hitam, garam dan lada sulah secukup rasa baru diangkat
Gaul dengan mentega ketul, atur dalam pinggan bersama daging dan hias dengan ubi kentang



Tiada ulasan:

Catat Ulasan