Bahan-bahan:-
1
ekor ayam dipotong lapan dan digoreng separuh masak
8
tangkai cili merah digiling halus
300g
bawang besar
4
biji tomato dibelah empat
1
camca teh serbuk kunyit
½
tin kacang pis
4
ulas bawang putih
1
inci halia
1
batang serai
1
camca besar serbuk cili
Sedikit
asam jawa dan daun pudina
Cara membuat:-
Tumis
bawang, sehelai daun pandan, kulit kayu manis, bawang putih, halia, kunyit,
serbuk cili, cili merah hingga wangi baru tambah sedikit air
Bila
mendidih masukkan ayam yang digoreng separuh masak
Masukkan
juga garam, serbuk perasa, air asam jawa dan biarkan ia kering
Masukkan
daun pudina, tomato, cili, bawang dan kacang pis
Kacau
rata dan bila sudah masak baru diangkat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan