Bahan-bahan:-
1
cawan coklat Van Houten
1
cawan air
½
cawan gula
200g
mentega
200g
tepung naik sendiri
6
biji telur
330g
gula halus
1
camca esen vanila
Cara membuat:-
Coklat,
air dan gula dimasak pekat
Pukul
mentega dan gula sampai putih, baru masukkan telur satu persatu
Lepas itu masukkan esen vanila dan tepung
Akhir
sekali,masukkan cecair koko, kacau rata-rata
Bakar
pada suhu 305 F selama 25-30 minit dalam dua loyang
Topping dan tengah kek:-
1
tin susu pekat
½
cawan serbuk koko
½
cawan minyak jagung
1
½ botol kecil vanila
Sedikit
garam
Cara membuat:-
Kacau
semua bahan sampai pekat dan berkilat
Akhir
sekali masukkan esen vanila dan kacau
Langkah terakhir:-
Kek
yang siap dibakar dalam dua loyang disapu sedikit bahan topping dan dicantumkan
Sapukan
penuh bahan topping pada kek yang dicantumkan tadi
Tiada ulasan:
Catat Ulasan