Bahan-bahan:-
3
biji telur ayam disejukkan
10
auns tepung naik sendiri
1
camca teh Quick 75(ovalette/sponge cake stabilizer)
25ml
air pandan
9
auns gula
2
½ camca teh serbuk penaik
125ml
santan pekat
1
camca teh pewarna hijau
Bahan untuk inti:-
1
auns gula
50ml
air
1
camca teh tepung jagung
150g
kelapa parut
1
helai daun pandan dihiris halus
3
½ auns gula melaka
Kesemua bahan ini dimasak sampai
mendidih dan ketepikan dulu
Cara membuat:-
Semua
bahan-bahan dimasukkan dalam pemutar kek, putar ligat 15 minit
Masukkan
pewarna hijau dan pukul hingga rata
Masukkan
secamca adunan tadi ke dalam acuan kek kertas dan masukkan ½ camca teh bahan
inti dan tutup bahan inti dengan secamca adunan
Buat
begini pada acuan kek kertas lain sehingga habis adunan dan bahan inti
Kukus
15 minit
Tiada ulasan:
Catat Ulasan