Bahan A:-
3 biji kuning telur disejukkan
1 biji putih telur
40g tepung gandum
60g gula halus
20g tepung jagung
40g mentega cair
½ camca teh serbuk ovalette
½ camca teh serbuk perasa
½ camca teh vanila
Warna merah, hijau dan biru
Cara membuat:-
Campurkan semua bahan kecuali mentega cair dan pukul
hingga naik
Masukkan mentega cair dan kacau perlahan-lahan
Bahagikan kepada tiga bahagian dan warnakan
Masukkan ke dalam loyang 25cm dan bakar hingga masak
Potong seperti dadu kecil
Bahan B:-
15 biji kuning telur disejukkan
6 biji putih telur disejukkan
150g tepung gandum
130g mentega cair
1 camca teh serbuk ovalette
1 camca teh serbuk perasa
1 camca teh vanila
Cara membuat:-
Pukul semua bahan kecuali mentega cair hingga naik
Masukkan mentega cair dan kacau rata
Masukkan kesemua kek A yang dipotong dadu dan kacau rata
Masukkan ke dalam loyang 25cm x 25cm
Bakar hingga masak dengan kepanasan 180 darjah Celcius
Tiada ulasan:
Catat Ulasan