Bahan-bahan:-
300g
daging
10
ulas bawang merah
4
ulas bawang putih
3
camca serbuk kari
¼
cawan kerisik
1
biji kelapa diambil santan cair dan santan pekat
2cm
halia
1
kuntum bunga cengkih
1
kuntum bunga lawang
1cm
kayu manis
2
camca minyak
1
helai daun purut
Garam
Cara memasak:-
Daging
dicuci dan dipotong sesedap hati
Tumbuk
halia dan digaul bersama daging
Bawang
merah dan putih dimayang halus
Panaskan
minyak dan tumiskan bawang yang dimayang, cengkih, bunga lawang dan kayu manis
Bila
bawang kuning masukkan rempah kari, daging dan santan cair
Bila
empuk daging, masukkan santan pekat
Masak
sampai pekat baru dibubuh daun limau purut, kerisik dan garam serta dikacau
supaya jangan hangus
Tiada ulasan:
Catat Ulasan