Bahan-bahan:-
1kg daging cincang
2 camca lada sulah
2 ikat daun
ketumbar
5 ikat daun pudina
½ camca jintan
putih
1 camca jintan
manis
½ camca sajira
(rempah seakan jintan tapi hitam,rasa seakan pudina.boleh didapati di kedai
india muslim)
2 biji telur
4 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
1cm halia
Garam secukup rasa
Cara memasak:-
Lada sulah, sajira,
jintan manis dan jintan putih digiling halus
Setelah itu
campurkan daun pudina, daun ketumbar, bawang merah, bawang putih dan garam dan
digiling halus
Pukul telur
sehingga kembang and campurkan ke dalam daging cincang
Masukkan bahan yang
digiling tadi dan kacau sehingga sebati
Setelah itu,kepal-kepalkan
sebesar telur pada buluh yang diraut dan belitkan dengan lemak kambing supaya
tidak jatuh
Bakar sehingga
masak
Tiada ulasan:
Catat Ulasan