Bahan-bahan:-
2
buku keledek dipotong pajang 1 ½ inci ¼ inci lebar
3
cawan pati santan
2
cawan gula pasir
4
biji telur ayam
½
cawan air daun pandan
½
camca kecil garam
½
cawan tepung gandum
Cara membuat:-
Pukul
telur bersama gula
Masukkan
air daun pandan, garam, santan dan tepung gandum, bancuh rata
Taburkan
hirisan keledek di dalam loyang
Curahkan
bancuhan santan tadi ke atasnya dan kukus hingga masak
Cara membuat serikaya:-
Masak
gula bersama 5 auns air hingga hancur kemudian masukkan serbuk agar-agar dan
kacau sebati
Ambil
2 cawan santan dan masukkan tepung hoen kwe
Warnakan
air pandan, kacau dan masukkan ke dalam air gula tadi
Kacau
lagi sehingga pekat baru dituangkan di atas puding
Sejukkan
dan hidang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan