Bahan A:-
75g tepung gandum
55g tepung jagung
¼ sudu penaik
Secubit garam
Semua bahan dicampur dan diayak
Bahan B:-
75g gula halus
150g kismis California
1 camca besar parutan kulit lemon
2 camca teh perahan lemon
1 biji telur dipukul
150g kelapa parut kering
Cara membuat:-
Panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah Celcius
Masukkan bahan A dalam mangkuk adunan dan potong marjerin
ke dalamnya
Gaulkan dengan hujung jari sehingga menjadi serbuk roti
Masukkan bahan B dan kacau hingga sebati
Kepalkan adunan seperti bola dan ratakan di atas kelapa
parut
Leperkan sedikit adunan dengan tapak tangan dan letakkan
di atas dulang pembakar yang diminyakkan pada jarak 4cm antara satu sama lain
Bakar dalam ketuhar 10 hingga 15 minit atau sehingga
kuning keemasan
Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara
Tiada ulasan:
Catat Ulasan