Bahan-bahan:-
125g
tepung gandum
50g
tepung jagung
125g
gula halus
100g
mentega cair
100ml
santan pekat
1
camca makan Quick 75(ovalette/sponge cake stabilizer)
1
camca teh minyak mentega
8
biji telur ayam
Cara membuat:-
Massukkan
semua bahan dalam pembancuh kecuali mentega cair
Putar
ligat sampai pekat
Hentikan
mesin dan tuang mentega cair, kacau rata
Masukkan
juga minyak mentega
Bahagikan
kepada 4 loyang lalu dibakar berasingan pada paras 150 darjah Celcius
Hiasannya:-
200g
gula pasir
7
biji telur ayam
325ml
santan pekat
4
helai daun pandan diperah dengan santan
2
camca makan tepung jagung
Sedikit
garam
Cara membuat:-
Kacau
telur dengan gula sehingga hancur
Tuangkan
santan diperah dengan pandan, tepung jagung dan garam, kacau rata
Kemudian
kacau di atas api hingga pekat
Langkah terakhir:-
Hiasan
tadi disapu semua pada kek dan dihias dengan kismis keliling
Tiada ulasan:
Catat Ulasan