Bahan-bahan:-
600g
daging cincang
600g
bawang besar dipotong dadu
400ml
santan
1
tin besar susu cair
36
keping biskut cream crackers
Seikat
daun sup dan daun bawang dihiris
6
biji telur
Garam
secukup rasa
1
bungkus rempah kari daging
1
senduk minyak untuk menumis
10
biji lada merah dihiris bulat (lebihkan jika suka pedas)
Bahan digiling:-
4
biji bawang merah
4
biji bawang putih
5cm
halia
Cara membuat:-
Panas
minyak, tumis bahan berempah bersama bahan giling hingga wangi
Masukkan
daging, garam dan akhir sekali bawang besar
Masak
hingga kering lalu sejukkan
Masak
susu dan santan biar hingga mendidih, baru masukkan garam dan angkat
Susun
9 keping biskut dalam acuan 8x8 inci yang disapu mentega
Taburkan
daging yang digoreng, daun sup dan bawang, lada
Jiruskan
2 biji telur yang dipukul
Buatlah
berulang-ulang, 4 lapis biskut dan 3 lapis daging yang digoreng
Telur
yang terakhir dijirus pada lapisan terakhir bersama lebihan santan
bakar
lebih kurang 1 ½ jam dalam ketuhar
Tiada ulasan:
Catat Ulasan